Asser Bluesroute blijft onverminderd populair

Op de laatste zaterdagavond van januari zaten de Asser cafés weer tot de nok toe vol tijdens de Bluesroute.

bluesdagen 2024-1

Dit jaar organiseerde de Bluesstichting Assen de inmiddels 37-ste editie van de Asser Bluesdagen. Opnieuw bleek dat de Assenaren aan het eind van deze doorgaans sombere maand aan een verzetje toe waren. Menig Dry January kwam dit jaar op 27 januari dan ook voortijdig aan zijn einde.

Het programma van de Asser Bluesdagen breidt gestaag uit. Na de traditionele Kick Off in Hotel de Jonge op vrijdag begon de zaterdagprogrammering met de Early Blues in enkele cafés en op straat in de binnenstad en de Instore Blues in een drietal winkels.
Net als vorig jaar was er de Blues Workshop voor jonge muzikanten in Podium Zuidhaege in samenwerking met het Nassau College Quintus. Voor het traditionele Blues Diner konden de liefhebbers aanschuiven in acht Asser restaurants.

Zaterdagavond om tien uur startte de échte Blues Route met optredens van bekende en onbekende bandjes in zestien horecagelegenheden in de Asser binnenstad. Op de After Blues zondagavond in De Witte Bal speelde het Jon Amor Trio, waarvan de frontman vele jaren de gitarist was de fameuze Britse band The Hoax.

  • Het Ondernemersfonds Assen stelde voor de 2023-editie van de Asser Bluesdagen een bedrag van € 2000 beschikbaar uit het budget Stadsbreed. Andere bijdragen kwamen van de gemeente Assen en RTV Drenthe. Daarnaast heeft de Bluesstichting Assen meer dan twintig grotere en kleinere sponsoren.

Foto hierboven: Het Jon Amor Trio op Muziekafdeling Warenhuis Vanderveen. De drie heren hadden het druk tijdens de Bluesdagen, later die dag speelden ze in De Koppelpaarden en zondags in De Witte Bal. (foto: Stichting Asser Bluesdagen/Lammert Aling)

Openingsfoto: Ralph de Jongh en Tim Birkenholz in Bodega Manolitos. (foto: Stichting Asser Bluesdagen/Lammert Aling)