Volksopera Assen zet Ridder van Pittelo op de planken

De Volksopera Assen heeft in juli drie voorstellingen verzorgd van 'De Ridder van Pittelo' in het recreatiepark Pittelo.

ridder_pittelo

De Volksopera Assen heeft op 11, 12 en 13 juli goedbezochte voorstellingen verzorgd van ‘De Ridder van Pittelo’ in het recreatiepark Pittelo. Zestig zangers en acteurs uit de wijken De Lariks en Pittelo stonden op het grote podium.

De Stichting Volksopera kwam op het idee dat je de leefbaarheid en saamhorigheid in wijken kunt verbeteren door samen een muziektheaterstuk te maken en dat in de wijk op te voeren. Zelf noemt de stichting het ‘een uniek community art project voor, door, met en over wijken in Assen’.
Door samen aan de opera te werken gaan wijkbewoners zich onderling meer verbonden voelen en komen ze achter belangrijke zaken uit de geschiedenis van hun wijk. Vrijwel alle instellingen die in De Lariks en Pittelo actief zijn, werden bij het project betrokken.

De bezoekers van de voorstellingen herkenden in een van de personages moeiteloos de in 2001 overleden Asser muzikant en zwerver Tokkel. Naast het Asser verhaal zaten in ‘De Ridder van Pittelo’ populaire operamelodieën die door de amateurs vertolkt worden, live begeleid door een orkest.

‘De Ridder van Pittelo’ werd mogelijk gemaakt door belangrijke subsidies van onder andere de gemeente Assen en de provincie Drenthe. Ondernemersfonds Assen heeft een bijdrage van 2500 euro beschikbaar gesteld.

 

Foto: Ineke Heijting