Winters Assen zorgt voor ijspret op het Koopmansplein

Net als voorgaande jaren, maar dan weer iets groter en uitgebreider neemt de editie 2019 van Winters Assen het Koopmansplein maar liefst vijf weken in bezit.

winters_assen_2019

Net als voorgaande jaren, maar dan weer iets groter en uitgebreider neemt de editie 2019 van Winters Assen het Koopmansplein maar liefst vijf weken in bezit. Winters Assen begint op 6 december en eindigt op 5 januari 2020.

Stichting WintersAssen stelde in haar plannen voor dit jaar vast dat ze de positieve lijn van de afgelopen jaren verder uit wil bouwen. Het gaat deels om hele praktische zaken. Zo zal de ijsbaan van 25 bij 17 meter een betere plek op het plein krijgen. Ook zal er iets gedaan worden aan de verwarming van het Schaatscafé, zodat de gasten daar aangenamer – en langer – gaan verblijven. Verder hebben de plannen het over een betere aansluiting qua aankleding met de binnenstad en meer randactiviteiten, zoals kermisattracties.
Een snelle blik over het Koopmansplein maakt duidelijk dat de nieuwe editie van Winters Assen er groter en beter uitziet dan ooit. Er worden door de stichting extra marketingactiviteiten ontplooid om meer mensen richting binnenstad te krijgen.

In de loop van de tijd heeft Stichting WintersAssen een uitgebreid netwerk opgebouwd met de ondernemers in de binnenstad en op de bedrijventerreinen, met het onderwijs en het verenigingsleven. Het aantal vrijwilligers dat de activiteiten mogelijk moet maken, wordt met het jaar groter. Dit jaar rekent de stichting op de hulp van zo’n 120 vrijwilligers.

Winters Assen wil dit jaar extra aandacht besteden aan de gasten van hotels en vakantieparken in de buurt. De ervaring leert dat ze graag richting Asser binnenstad komen, als ze weten wat er georganiseerd wordt. Het plaatselijk bedrijfsleven blijkt steeds enthousiaster mee te doen met Winters Assen, met name dankzij de speciale activiteiten als de curlingsavonden die op de ijsbaan voor het personeel georganiseerd worden.

Vanaf de start van Winters Assen is het onderwijs een belangrijke partner van de stichting geweest. Dankzij subsidies lukt het om elk jaar méér kinderen met hun school naar het Koopmansplein te halen om er een ochtend of een middag te komen schaatsen. Veel van de kinderen komen later graag nog een keer met hun ouders terug.

Dit jaar heeft Stichting WintersAssen bijna 40 sponsoren die met kleine en grote bedragen de activiteiten steunen. Samen met de gemeente Assen is Ondernemersfonds Assen is een van de grotere sponsoren.

Zie voor meer informatie www.wintersassen.nl.

 

Samen met koningin Elsa uit Frozen opende wethouder Mirjam Pauwels Winters Assen 2019. (foto: Ineke Heijting)