Preuvenement trok veel meer bezoekers dan vorig jaar

Geholpen door het prachtige weer trok het Preuvenement in Assen op 26 en 27 augustus naar schatting 25 duizend bezoekers. De organisatoren vertelden aan het Dagblad van het Noorden dat er aan het eind van de eerste dag al meer consumptiemunten verkocht waren dan vorig jaar over het hele weekend.

preuvenement_17_SE_01

Geholpen door het prachtige weer trok het Preuvenement in Assen op 26 en 27 augustus naar schatting 25 duizend bezoekers. De organisatoren vertelden aan het Dagblad van het Noorden dat er aan het eind van de eerste dag al meer consumptiemunten verkocht waren dan vorig jaar over het hele weekend. Er waren naar schatting zo’n 10 duizend bezoekers meer dan bij de editie van 2016.

Vorig jaar maakte de Brink voor het eerst onderdeel uit van het festival. Dit jaar was de rol van de Brink een stuk prominenter met onder andere de openluchtbioscoop van De Nieuwe Kolk en een deel van de eetkraampjes. Ook had de organisatie ervoor gezorgd dat er deze keer achterin de Gouverneurstuin meer te beleven was waardoor het publiek zich over het hele festivalterrein verspreidde.

Tijdens het festival traden op het hoofdpodium onder andere Ricky Koole, Def Americans, Niels Geusebroek en Sven Ratzke op. Asser muzikant Jason Staal beet zaterdagmiddag de spits af. Alle vijf zullen komend theaterseizoen ook acte de présence geven in De Nieuwe Kolk.

Verspreid over het festivalterrein stonden zo’n dertig eettentjes met een zeer ruim assortiment aan lekkere hapjes. Culinair journaliste Saskia Jonker prees in het Dagblad het gemoedelijke sfeertje op het Preuvenement en meldde dat er behalve de onvermijdelijke hamburgers, die tegenwoordig het hoofdgerecht van elk foodfestival vormen, zeer veel variatie op culinair gebied op het festival te vinden was.

MKB Binnenstadsvereniging organiseerde ook dit jaar het Preuvenement dankzij bijdragen van de deelnemers en hoofdsponsor Sligro en subsidies van onder andere van het Asser Ondernemersfonds.

Niels Geusebroek had volle bak bij zijn optreden op zondagmiddag tijdens het Preuvenement.
(Foto: Sake Elzinga)