Belangstelling Urban Run blijft groeien

Bij het Achilles-stadion aan de Martin Luther Kingweg klonk zaterdag 7 juli het startschot voor de Urban Run Assen Noord. De honderden jonge en oudere deelnemers begonnen aan een parcours vol obstakels over land, door het water en door de modder op bedrijventerrein Messchenveld.

urbanrun_18_02

Bij het Achilles-stadion aan de Martin Luther Kingweg klonk zaterdagmorgen 7 juli het startschot voor de Urban Run Assen Noord. De honderden jonge en oudere deelnemers begonnen aan een parcours vol obstakels over land, door het water en door de modder op bedrijventerrein Messchenveld.

Het was de vierde keer dat een enthousiaste groep vrijwilligers het evenement organiseerde. Destijds in 2015 begon de organisatie met zo’n 300 deelnemers. Dit jaar deden maar liefst 850 mensen aan de Urban Run mee. Opvallend deze editie was vooral het grote aantal jonge deelnemers. Voor hen was er een vier kilometer-parcours. Voor de kilometervreters was er een twee keer zo lang parcours.

Het weer zorgde ervoor dat het soms afzien was voor de deelnemers. Toch haalde iedereen in zijn of haar eigen tempo de finish, waar de brandweer ter afkoeling nog een verfrissende ‘douche’ in petto had…

Net als in de vorige edities hebben medewerkers van Defensie deze run uitgezet en begeleid. Het evenement wordt o.a. mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Ondernemersfonds Assen. Het ministerie van Defensie stelt een deel van haar budget in het fonds voor het organiseren van deze activiteit beschikbaar.

 Foto’s: Paul Meijer