Drukbezochte ‘Somertijd’ in Jozefkerk

Kamerorkest Somer speelde in de Jozefkerk het programma ‘Somertijd’ met onder andere onbekend werk van de Asser componist Louis Henri Somer.

somertijd_orkest

Het Orkest Somer bestaat uit een dertigtal jonge professionele musici en staat onder leiding van dirigent Rolf Verbeek. In de recensies wordt het orkest geprezen om zijn enthousiasme en energie. Ze houden ervan avontuurlijke programma’s te maken met voornamelijk onbekend werk.
Het orkest is genoemd naar de Asser componist Louis Henri Somer (1901-1966), die als concertmeester verbonden was aan de Groninger Orkest Vereniging, tegenwoordig het Noord Nederlands Orkest. Na zijn dood is de muziek van Louis Somer vrijwel niet meer uitgevoerd.

In het programma ‘Somertijd’ werden onder andere twee composities van Louis Somer gespeeld plus een nieuw werk van de Drenthe afkomstige componist Arjan Linker. Als solist op jazzviool trad Julia Philippens op, die bekend is van het ensemble Fuse.
Het drukbezochte concert in de Jozefkerk was het eerste in een nieuw samenwerkingsverband van De Nieuwe Kolk en Jozefkerk.

  • Het concert kon plaatsvinden met steun van verschillende sponsoren, waaronder het Ondernemersfonds Assen. Het fonds stelde 2500 euro beschikbaar voor de Stichting Somer.

 

 

Openingsfoto: Stichting Somer